Over Carpet Stones

Carpet Stones, de unieke bestrating, doordat de stenen met elkaar verbonden zijn tot handzame elementen om snel en eenvoudig een bestrating met klasse te realiseren.

Carpet Stones hebben het mooie, exclusieve karakter van een natuursteen. De hoofdbestanddelen, kwartszand en basalt, hoogwaardige kleurpigment  in combinatie met een verdichte oppervlakte structuur staan aan de basis van een onverwoestbare sterke, duurzame en schitterend mooie Carpet Stone.

De Carpet Stones elementen zijn zodanig ontworpen dat ze telkens in elkaar grijpen, respectievelijk op elkaar aansluiten zodat er een homogene en harmonieuze bestrating ontstaat. Of het nu een tuinpad, terras of oprit is, met Carptstones creëert u in no time, tegen betaalbare aanlegkosten, een bestrating met klasse!

Door de verschillende elementen, waarin Carpet Stones verkrijgbaar zijn, zijn bijna oneindige veel ideeën realiseerbaar.  Recht, strak, modern, nostalgisch, romantisch of rond. Het is mogelijk met Carpet Stones !

Carpet Stones zijn daarnaast ideaal te combineren met andere soorten bestrating waardoor er een gevarieerde en speelse omgeving ontstaat.

Carpet Stones met gemak een klasse bestrating !

CARPET STONES BESTRATING AANLEGGEN:

  1. Onderbaan verdichten –afhankelijk van de belasting puingranulaat, zand of steenslag
  2. Straatlaag verdichten en egaliseren – (breker) zand of fijne split 2-3 cm dik
  3. Carpet Stones elementen leggen – de gewenste elementen in verband leggen, met een kniptang de elementen op maat maken
  4. Voegmateriaal aanbrengen –afhankelijk van uw keuze zand, split of voegmortel aanbrengen
  5. Ingeveegd bestratingsoppervlak aftrillen –na het trillen oppervlak nogmaals na en schoonvegen

Wist je dat het aanleggen Carpetstones 10 keer sneller gaat dan het aanbrengen van kinkerkoppen of kasseien?

Dit komt omdat de stenen zijn verbonden in handzame elementen die door elke stratenmaker en hovenier zijn te leggen!

WELKE CARPET STONES PASSEN BIJ U ?

Afhankelijk van het gewenste verband, de kleur en de toepassing kiest u de Carpet Stones elementen die bij u passen.

Carpet Stones zijn afhankelijk van het type steen, verkrijgbaar in een dikte van 2, 4 en 7 cm dik.

De 2 cm elementen worden veelal verlijmd op harde (betonnen) ondervloeren in bijvoorbeeld winkels,  ateliers en op terrassen.

De 4 en 7 cm elementen zijn geschikt voor zwaarder gebruik zoals uw oprit.

In de webshop vindt u  alle verkrijgbare Carpetstones elementen met aanvullende technische informatie.  Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met ons via info@carpetstones.nl of telefonisch. Wij staan u graag te woord.

UW TUIN WATERKLAAR MET CARPETSTONES.

We krijgen vaker te maken met hevige neerslag. Dit zorgt voor extra wateroverlast. Borrelende toiletten, straten/tuinen die blank staan, ondergelopen kelders, milieuvervuiling, vuil rioolwater in sloten én onnodige zuivering van schoon water; het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen.

Daarnaast kennen we periodes van langdurige droogte met als gevolg verdorde tuinen en akkers. Maar ook percelen die weken lang blank staan omdat het dagenlang blijft regenen. Omdat het grondwater de komende jaren verder zal dalen, helpt het om na te denken over oplossingen. Wateroverlast en watertekort kun je vaak met eenvoudige middelen oplossen.

Maak je tuin Waterklaar!

Anders omgaan met regenwater

Gemeenten, samen met waterschappen, nemen allerlei maatregelen om wateroverlast in woonwijken te voorkomen. Maar alleen met hulp van de inwoners zelf, kan er écht een verschil gemaakt worden. Er zijn Gemeenten die een subsidie beschikbaar stellen voor het Waterklaar maken oftewel het afkoppelen van uw woning van het gemeente riool. Informeer hiernaar op uw Gemeentepagina.

Want ook al heb je zelf (nog) geen wateroverlast of last van droogte in je tuin, de afvoer van jouw water heeft wel degelijk invloed op de wateroverlast bij anderen in je wijk. Vooral in de lagergelegen delen.  Alleen door met z’n allen anders om te gaan met regenwater kunnen we problemen voorkomen en besparen op kosten. Indirect betaald u ook hieraan mee via uw rioolheffing en waterschapsbelasting.

De aandacht ligt bij Waterklaar nadrukkelijk op de noodzaak van samenwerking tussen overheden en inwoners. Meer informatie is te vinden op http://www.waterklaar.nl

Ook u kunt een steentje bijdrage bij het voorkomen van wateroverlast door bijvoorbeeld niet te kiezen voor een gesloten bestrating maar voor de duurzame waterdoorlatende bestrating van Carpetstones. Een eenvoudige en doeltreffende oplossing door het regenwater bovengronds op te vangen en te laten infiltreren in de grond. Door zijn voegsysteem heeft een Carpetstones bestrating een optimale waterdoorlatendheid. Deze voegen kunt u vullen met een waterdoorlatende voegmortel of een fijne split die voor een optimale doorlating van het water zorgt.

Carpetstones voldoen aan de Duitse A 138 ATV oppervlakte infiltratie eisen !.

Winkelwagen
Scroll naar boven